Boeren delen lekkers uit tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Boeren delen deze dagen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse producten uit aan de ruim 42.000 lopers.

ZLTO afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord staan langs de route de delen wat lekkers uit aan de wandelaars. ‘De wandelaars verwennen we met producten van het boerenerf zoals melk, karnemelk, worst, appels en tomaat’, vertelt Arno Roelofs.

'We doen het samen met de MMMeggies die eieren uitdelen. Het is fantastisch dat we de reactie krijgen van de lopers dat we de best georganiseerde actie zijn langs de route.’

Roelofs was enkele jaren geleden zelf de aanstichter van de actie. Het promoten van de sector is volgens hem belangrijk ‘Ik zag tien jaar geleden al dat we pr nog meer handen en voeten moesten geven. Burgers hebben ons drie keer per dag nodig. Het mooie is dat het gros van de consumenten ons begint te waarderen, dat geeft ons energie om door te gaan.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer