Roze+eieren+voor+wandelaars+Vierdaagse
Nieuws
© Ger Loeffen Fotografie

Roze eieren voor wandelaars Vierdaagse

De mmmEggies-kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, delen gekookte, roze gekleurde eieren uit aan de wandelaars van de Internationale Vierdaagse Nijmegen.

Een heerlijk gekookt ei als gezonde snack tussendoor is voor de wandelaars een traktatie. Vol energie kunnen ze weer verder, motiveren de mmmEggies hun actie. Samen met de ZLTO-afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord delen de kippenboerinnen de eieren uit.

Louncheplekken

Woensdag 18 juli staan de mmmEggies, samen met ZLTO Rijk van Nijmegen, bij de louncheplek op de boerderij van de familie Van Casteren, Wilhelminalaan 60 in Wijchen van circa 9.30 tot 13.30 uur.

Donderdag 19 juli zijn de boerinnen bij de louncheplek op de boerderij van Familie Poelen, Derde Baan 12 in Groesbeek, samen met ZLTO Rijk van Nijmegen.

Op de laatste dag van de Vierdaagse, vrijdag 20 juli, zijn de mmmEggies bij de loungeplek bij Boomkwekerij Ebben, Beerseweg 45 in Cuijk, samen met ZLTO Land van Cuijk Noord.

Eerlijke verhalen

Stichting Blij met een Ei sponsort de eieren en Egga Food zorgt voor het koken en kleuren. mmmEggies staat voor eerlijke verhalen. 'Elke dag een ei mag, bij veel consumenten is dat nog niet bekend', zeggen de mmmEggies-boerinnen.

'Een ei bevat veel vitaminen en mineralen en is gezond. Daarnaast is een ei goedkoop en lekker. De Nederlandse eiersector behoort tot de top van de wereld. An egg a day keeps the doctor away.’ Voor meer leuke weetjes, feiten en lekkere recepten, zie facebook.com/mmmeggies of blijmeteenei.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer