Koning opent nieuwe insectenkwekerij Protix

Koning Willem-Alexander opent 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom.

Koning+opent+nieuwe+insectenkwekerij+Protix
© Protix

Tijdens het bezoek krijgt de koning een rondleiding door de insectenkwekerij en uitleg over het productieproces. Willem-Alexander wordt vergezeld door landbouwminister Carola Schouten. De in Bergen op Zoom gekweekte insecten vormen een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer.

Door plantaardige voedselresten te hergebruiken en terug te brengen in de voedselketen, sluit Protix naar eigen zeggen de voedselkringloop. De voedselresten vormen vervolgens de basis voor eiwitrijk dierenvoer. Dat zorgt voor duurzame vlees-, vis- en eiproducten, die geschikt en veilig zijn voor de consumenten, geeft de insectenkweker aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer