Koning+opent+nieuwe+insectenkwekerij+Protix
Nieuws
© Protix

Koning opent nieuwe insectenkwekerij Protix

Koning Willem-Alexander opent 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom.

Tijdens het bezoek krijgt de koning een rondleiding door de insectenkwekerij en uitleg over het productieproces. Willem-Alexander wordt vergezeld door landbouwminister Carola Schouten. De in Bergen op Zoom gekweekte insecten vormen een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer.

Door plantaardige voedselresten te hergebruiken en terug te brengen in de voedselketen, sluit Protix naar eigen zeggen de voedselkringloop. De voedselresten vormen vervolgens de basis voor eiwitrijk dierenvoer. Dat zorgt voor duurzame vlees-, vis- en eiproducten, die geschikt en veilig zijn voor de consumenten, geeft de insectenkweker aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer