Franse+Ynsect+investeert+110+miljoen+euro+in+insecten
Nieuws
© ZLTO

Franse Ynsect investeert 110 miljoen euro in insecten

De Franse producent van insecteneiwit Ynsect wil wereldleider worden in alternatieve eiwitten. Het bedrijf investeert daarom 110 miljoen euro om de productie op te schalen.

's Werelds grootste insectenkwekerij moet komen in de Noord Franse stad Amiens. De uitbreiding wordt mogelijk door internationale fondsen. Geleid door Astanor Ventures – en gesteund door gevestigde internationale fondsen waaronder Bpifrance, Talis Capital, Idinvest Partners, Finasucre en Compagnie du Bois Sauvage – is dit de grootste agrofinanciering ooit buiten de Verenigde Staten.

Aan het hoofd van Ynsect dat in 2011 werd opgericht, staat Antoine Hubert. Hij is een van de vier oprichters. 'Ons doel is simpelweg insecten hun natuurlijke plaats in de voedselketen teruggeven', zegt Hubert.

Eiwitconsumptie

Ynsect wil met insecten inspelen op de groeiende eiwitconsumptie wereldwijd. Naar verwacht stijgt die tussen 2007 en 2030 met 52 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer