Leerlingen zaaien bloemen voor bijen in Weerribben

'Wij hebben bloemen gezaaid, omdat de bijen anders doodgaan', vertelt leerling Lois. Ze is een van de schoolkinderen uit Vollenhove die vrijdag samen met boer Klaas de Lange de wei in gingen.

De leerlingen zaaiden de eerste vierkante meters bloemzaad op de landerijen van Weerribben Zuivel. 'Het is goed voor de insecten, zodat die ook nog lang kunnen leven', weet leerling Marlice. De biologische zuivelmerken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel zaaien dit voorjaar samen met boeren en consumenten 100.000 vierkante meter biologische bloemen in heel Nederland om de biodiversiteit te vergroten.

'De biodiversiteit staat onder druk en daarom zie je op boerenbedrijven initiatieven ontstaan om daar een oplossing voor te vinden', vertelt melkveehouder Klaas de Lange. 'En je ziet dat sommige stroken worden ingezaaid met een kruidenrijk bloemenmengsel.'

Biodiversiteit

De melkveehouders vinden biodiversiteit belangrijk, omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. 'Dat trekt ook weer insecten aan en die zijn nodig voor weidevogels. Dus het is belangrijk dat we dat samen stimuleren. Wie vanaf april een zuivel product van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel bij de bio-speciaalzaak koopt, ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer