Aandelen producent vleesvervangers gewild op beurs

De Amerikaanse vleesvervangerproducent Beyond Meat heeft een voortvarend debuut gemaakt op de beurs. De aandelen werden donderdag uitgegeven en stegen al snel tot 160 procent in waarde.

Aandelen+producent+vleesvervangers+gewild+op+beurs
© Beyond Meat

De aandelen werden aangeboden voor een bedrag van 25 dollar, zo'n 22,41 euro. De koers steeg dezelfde dag echter al snel tot ruim 58,28 euro. De onderneming haalde 240 miljoen dollar (215,19 miljoen euro) op met de beursgang aan de technologiebeurs Nasdaq op Wall Street. Daarvoor werden ruim 9,6 miljoen aandelen uitgegeven. Met de huidige aandeelkoers is het bedrijf meer dan 3,1 miljard euro waard.

Het bedrijf is van plan de opbrengsten van de beursgang te gebruiken om te investeren in productiefaciliteiten. Ook wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Tevens wil Beyond Meat de verkoop- en marketingcapaciteiten uitbreiden.

Nederlandse markt

Beyond Meat startte in 2009. Het hoofdkantoor bevindt zich in Los Angeles. Het assortiment omvat onder meer 'hamburgers', 'gehakt' en 'worst' op plantaardige basis. De producten worden internationaal op de markt gebracht. In Nederland worden die bij Albert Heijn. Bekende Amerikanen als Leonardo di Caprio en Bill Gates investeerden in Beyond Meat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer