Twaalfduizend+kippen+dood+door+brand+in+Renswoude
Nieuws
© Archief

Twaalfduizend kippen dood door brand in Renswoude

Bij een brand op een biologisch pluimveebedrijf in het Utrechtse Renswoude zijn dinsdagmiddag twaalfduizend kippen omgekomen. Zo'n vierduizend dieren hebben het overleefd, meldt het Algemeen Dagblad.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, geeft de pluimveehouder tegenover de krant aan. 'Je schrikt je helemaal te barsten. Waar je altijd bang voor bent geweest, overkomt je dan.' De brandweer schaalde snel op naar een grote brand. Rond 17.30 uur werd het sein brandmeester gegeven.


De pluimveehouder geeft aan dat hij er alles aan gedaan heeft om brand te voorkomen. 'We doen er echt alles aan, inclusief beveiliging. Maar ook dat sluit een brand helaas niet uit. Een ongeluk kan altijd gebeuren. We hebben er echt alles aan gedaan. Geloof me, dit wil je als boer niet.' Het bedrijf werd in 2017 getroffen door de fipronilcrisis. Landbouwminister Carola Schouten bracht destijds haar eerste werkbezoek aan deze biologische pluimveehouderij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer