Melkvee bij Attero Wijster kan weer naar buiten

Het melkvee rond afvalverbrander Attero in Wijster kan weer naar buiten. De resultaten van het onderzoek naar dioxine in grasmonsters leverden geen verontrustende waarden op.

Melkvee+bij+Attero+Wijster+kan+weer+naar+buiten
© Marije Stomps

Bij een brand in de nacht van 4 op 5 januari in een opslaghal met plastics kwamen dioxines vrij. Het gebied waar de metingen plaatsvonden ligt ten zuidoosten van Attero in de richting van Tiendeveen.


Uit de vergelijking van de gehalten die direct na de brand zijn gemeten en de gehalten die in het kader van het vervolgonderzoek (half februari) zijn gevonden, blijkt dat de dioxinen en dioxine-achtige PCB-gehalten in gras in de tussenliggende periode van ruim vijf weken substantieel zijn afgenomen.

Afspraken

De dichtstbijzijnde grond is van Attero zelf. Hier wordt het gras op korte termijn gemaaid, afgevoerd en vernietigd. In een nabijgelegen natuurgebied is geen ingrijpen nodig. Met twee boeren in het gebied zijn afspraken gemaakt over onder andere het maaien en afvoeren van hun gras. In de rest van het gebied zijn geen verdere acties nodig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer