Smakelijke tour langs boerderijen op de Veluwe

Tientallen mensen stapten dinsdag op de fiets voor de Smakelijke Tour van Vallei boert Bewust. De fietstocht voert langs drie boerderijen waar de deelnemers overal een deel van hun lunch krijgen.

De deelnemers kregen op het varkens- en melkveebedrijf van familie Van Ommeren in Lunteren onder meer een broodje vlees. 'Wij zorgen dat de burger meer komt te weten over de boerderij', vertelt Mieke Everhardus van Vallei Boert Bewust. 'Dit doen we op een leuke manier met een fietstocht en een hapje eten.'

'Ik zie niks nieuws', vertelt meneer Bunt. Dat is zo gek ook niet, want hij is zelf jaren boer geweest. 'Ik vind dit een heel goed initiatief. Het is wel anders dan vroeger. Toen moesten we veel harder werken. Nu moeten boeren werken met het hoofd.'

Positief bezig

Gijs Van Ommeren stelt zijn bedrijf graag open voor de mensen. 'Dat doe ik om toch een positieve impuls te geven aan het boerengebeuren. Het lijkt er wel eens op dat boeren overal de schuld van krijgen en hiermee kun je laten zien dat we positief bezig zijn.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer