Nationaal Schoolontbijt op de boerderij

Leerlingen van basisschool De Weidebloem in Hoogeveen ontbeten donderdagochtend op de boerderij van de familie Straathof in Echten. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt willen de boeren kinderen laten zien waar hun voedsel vandaan komt.

In totaal eten 60 schoolklassen deze week hun schoolontbijt op de boerderij. ‘Kinderen die hier komen wil vertellen hoe belangrijk het is dat er ontbijt gegeten wordt’, meldt Bianca Straathof. ‘Daarnaast vindt ik het heel belangrijk dat kinderen zien met hoeveel liefde en passie wij ons werk doen en de koeien verzorgen. En hoe wij op die manier zon hoogwaardig product de markt opbrengen.’

De kinderen hebben veel geleerd. ‘Dat je geen blikjes in de wei mag gooien en dat je de hond niet in de wei mag laten poepen’, vertelt Joris.

‘Hier waren eerst honderd koeien en nu zijn er maar 80’, weet Roos. ‘Dat komt omdat er regels zijn dat er hier geen honderd koeien mogen zijn en dat er een aantal weg moesten.’

‘Ik vroeg de kinderen waarom koeien een halsband dragen’, lacht Straathof. ‘Er was een kind dat antwoorde ‘om uitgelaten te worden’. Gelukkig wist Roos het wel. ‘Daaraan kun je de koeien herkennen aan het nummer.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer