Hollandse+Delta+wil+melding+beregening
Nieuws
© Wim van Vossen

Hollandse Delta wil melding beregening

Waterschap Hollandse Delta roept akkerbouwers op plannen voor beregening bij het waterschap te melden. Als alle boeren dit doen, kunnen de peilbeheerders het beste inschatten waar en wanneer water nodig is.

De waterafvoer via de rivieren is laag en beïnvloedt de waterkwaliteit. Daarnaast is het erg droog, stelt Hollandse Delta. Sommige boeren maken zich volgens het waterscahp zorgen over de beschikbaarheid van water de komende periode.

Een aantal boeren is al gestart met het beregenen van gewassen. Het waterschap benadrukt het belang dat alle boeren zich aan de regels voor het beregenen houden en tijdig doorgeven wanneer en waar zij water uit de sloten willen halen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  20 %
Meer weer