Grasland beregenen tegen de droogte

Het is al enkele weken droog bij melkveehouder Willy Baltussen in het Brabantse Landhorst. Hij besloot dan ook om deze week zijn grasland te beregenen. ‘Normaal beregenen we in april niet, maar als het zo droog is moeten we wel beregenen anders komt er van de eerste snede niks terecht.’

'Het is hard nodig, de droge hoeken zie je al in het perceel. Met het maaien was de opbrengst ook al lager’, ziet Baltussen. De droogte nu is nog steeds een gevolg van de zomer van 2018. ‘Ja echt wel. De grondwaterstand was begin april redelijk op peil. Maar die is nu echt wel laag.’

Afgelopen week heeft Baltussen dit perceel gemaaid, volgende week gaan zijn koeien erop. ‘Elke week beregenen we 20 millimeter als het niet van boven komt.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer