Maximale output bij Ardo met Tomra-sorteermachines

Het Belgische fabrikant Tomra Food in Leuven heeft twee Sentinel II optische sorteermachines bij groente- en fruitverwerker Ardo in Ardooie geïnstalleerd.

Maximale+output+bij+Ardo+met+Tomra%2Dsorteermachines
© Eigen Foto

Ardo koopt groenten, kruiden en fruit bij 3.500 telers en verwerkt jaarlijks 860.000 ton producten. Met de optische sorteermachines van Tomra Food streeft het bedrijf naar een maximale output in volume en kwaliteit.

Het familiebedrijf Ardo heeft 21 productie-, verpakkings- en distributielocaties in negen landen en exporteert naar ruim honderd landen. Een kwart van alle diepvriesgroenten in Europa komt van Ardo, voornamelijk voor gebruik in soepen, kant-en-klaar maaltijden en babyvoeding.

'Investeringen in duurzaamheid is een manier om ons te onderscheiden van onze concurrenten. De technologieën van Tomra helpen ons om voedselverspilling te minimaliseren en de productiviteit te maximaliseren en tegelijkertijd de hoogste productkwaliteit te leveren', zegt Ardo-topman Heidi Goovaerts.

Sorteringen

De Sentinel II heeft een flexibel ontwerp dat aan te passen is voor het sorteren van veel verschillende soorten en sorteringen voedsel. De nieuwste verlichtings- en detectietechnologie zorgt voor een grote sorteernauwkeurigheid, capaciteit en duurzaamheid. De Sentinel II is verkrijgbaar in drie verschillende groottes.

Het hart van Sentinel II bestaat uit sensoren die onzuiverheden detecteren. Via een eenvoudig te gebruiken bedieningsscherm kunnen gebruikers een breed scala aan defecten, verkleuring, schade, ondermaatse producten en vreemde materialen laten verwijderen. De capaciteit varieert van 40 tot 200 ton per uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer