Nederlander eet relatief weinig groente en fruit

Bijna zes op de tien Nederlanders eet dagelijks groente en fruit, blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees statistisch bureau. Daarmee ligt die consumptie onder het gemiddelde in de Europese Unie.

Nederlander+eet+relatief+weinig+groente+en+fruit
© Thierry Schut

In de hele Europese Unie (EU) eet 64 procent van de bevolking elke dag groente en fruit. Inwoners van Zuid-Europese landen eten doorgaans vaker groente en fruit dan consumenten in andere lidstaten. Uit de statistieken van Eurostat blijkt verder dat in Oost-Europese landen minder groente en fruit wordt gegeten dan in de rest van de EU.

Van de EU-bevolking eet 23 procent minimaal twee keer in een etmaal groente. Het aandeel dat op een dag op zijn minst twee keer fruit eet, is 27 procent. Ook hier scoren Nederlanders slechter dan het gemiddelde van Europa. De getallen van Eurostat tonen verder aan dat iets meer dan een derde van EU-bevolking niet elke dag groente of fruit eet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer