LNV+vraagt+mening+boeren+over+kringlooplandbouw
Nieuws
© Dirk Hol

LNV vraagt mening boeren over kringlooplandbouw

Het ministerie van LNV wil weten hoe Nederlandse boeren en tuinders denken over kringlooplandbouw. Daarom is een groot online onderzoek gestart waarvoor enkele duizenden agrarische ondernemers zijn uitgenodigd.

LNV probeert door middel van het onderzoek inzicht te krijgen in de mate waarin boeren en tuinders bekend zijn met de LNV-visie over kringlooplandbouw. Daarnaast kunnen deelnemers aangeven hoe ze denken over de omslag naar kringlooplandbouw en hoe zij daar verder over geïnformeerd willen worden.

In het onderzoek wordt gevraagd in hoeverre ondernemers kringlooplandbouw zelf al toepassen. Hoe kijken zij aan tegen maatregelen om te komen tot kringlooplandbouw? Welke voordelen en welke nadelen zien zij? Met deze kennis wil LNV meer inzicht krijgen in hoe het ministerie ondernemers beter kan ondersteunen om de omslag naar kringlooplandbouw te maken.

Online vragenlijst

In de week van 22 april ontvangt een flinke groep ondernemers uit alle sectoren van de land- en tuinbouw een e-mail met de link naar de online vragenlijst. Het is belangrijk dat agrarisch ondernemers meewerken aan het onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe zij denken over kringlooplandbouw.

Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen later het onderzoeksrapport als dank voor hun medewerking.

Agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy voert het onderzoek samen met onderzoeksbureau Motivaction uit in opdracht van het ministerie van LNV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 2°
  10 %
 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
Meer weer