Bestemmingsplan+Westerveld+weer+op+tafel
Nieuws
© Joost de la Court

Bestemmingsplan Westerveld weer op tafel

De gemeenteraad van Westerveld praat begin juli over het ontwerpbestemmingsplan buitengebied. Die toezegging heeft het college van B en W gedaan.

Nadere uitwerking van het bestemmingsplan staat sinds het aantreden van het huidige college begin 2018 op een laag pitje omdat werd gewacht op de uitkomsten van RIVM-onderzoek. Dat inventariseert de risico's van emissie's van de bollenteelt voor de volksgezondheid. Het RIVM zegt nu dat vervolgonderzoek nodig is.

In een eerder stadium heeft het college aangegeven dat de uitkomsten van dit rapport leidend zouden zijn voor de nadere uitwerking van het bestemmingsplan buitengebied. Bijvoorbeeld of spuitvrije zones moeten worden ingevoerd.

Het college heeft nu aangekondigd met een voorstel te komen hoe zij verder willen met de kwestie. Volgens VVD-fractievoorzitter Renate Masselink is er voldoende onderzocht en komt de gemeenteraad in Westerveld er niet uit. 'Het is beleid van de landelijke overheid. Laat de discussie daarover dan daar.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer