Lagere omzet en veel kleinere winst voor Südzucker

De Duitse suikerfabrikant Südzucker verwacht het boekjaar 2018-2019 af te sluiten met een geconsolideerde omzet van 6,75 miljard euro. Vorig jaar was dat nog 6,98 miljard euro.

Lagere+omzet+en+veel+kleinere+winst+voor+S%C3%BCdzucker
© Eigen Foto

Het operationele resultaat van het grote voedingsconcern daalde van 445 miljoen euro in 2017-2018 naar 25 miljoen euro over het bijna afgesloten seizoen. Dit blijkt uit de voorlopige jaarcijfers. De definitieve resultaten van boekjaar 2018-2019 presenteert Südzucker over twee maanden.

De lagere omzet en veel lagere winst is volgens Südzucker volledig toe te schrijven aan de tegenvallende suikerprijzen. Vanwege de malaise op de suikermarkt kondigde het Duitse concern met nu nog 29 suikerfabrieken en twee raffinaderijen eerder dit jaar al een grootschalige reorganisatie aan.

Grote onzekerheidsmarges

Bij de prognose voor het komend boekjaar houdt Südzucker nog rekening met grote onzekerheidsmarges vanwege de volatiliteit van de suikermarkt en ook de energiemarkt. De omzet wordt geraamd op 6,7 tot 7 miljard euro en het operationele resultaat kan variëren tussen 0 en 100 miljoen euro, verwacht het concern.

Voor het segment suiker gaat Südzucker voorlopig uit van een operationeel verlies van 200 miljoen tot 300 miljoen euro. In deze prognose houdt het concern voor de komende campagne al rekening met een kostenbesparing van 100 miljoen euro als gevolg van de reorganisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer