S%C3%BCdzucker+keurt+herstructureringsplan+goed
Nieuws
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Südzucker keurt herstructureringsplan goed

De raad van commissarissen van suikerfabriek Südzucker heeft maandag het herstructureringsplan voor het segment suiker goedgekeurd.

Het herstructureringsplan van Südzucker heeft als doel om de impact van de sterke prijsschommelingen van suiker op de wereldmarkt en in de Europese Unie op te vangen. Bezuinigingen in het segment suiker moeten de onderneming versterken.

De totale suikerproductie binnen de groep moet terug naar circa 700.000 ton per jaar en dat kan niet zonder fabriekssluitingen. Vijf fabrieken gaan dicht: twee in Duitsland, twee in Frankrijk en één in Polen. In België gaat geen fabriek dicht. In alle landen moeten de administratieve kosten omlaag.

Effect

Het totale kostenbesparende effect kan de komende jaren oplopen tot 100 miljoen euro per jaar, afhankelijk van de wereldmarktprijs voor suiker. De herstructureringskosten binnen het suikersegment kunnen de komende jaren oplopen tot 180 tot 220 miljoen euro.

De exacte impact op het bedrijfsresultaat voor de komende jaren durft Südzucker niet te voorspellen. Het is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de verdere ontwikkeling van het mondiale economische klimaat in het segment suiker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer