Slechte suikermarkt zit resultaat Südzucker dwars

De Duitse suikerfabriek Südzucker wijst opnieuw op de moeilijke markt voor suiker en geeft een winstwaarschuwing af voor het lopende boekjaar.

Slechte+suikermarkt+zit+resultaat+S%C3%BCdzucker+dwars
© Eigen Foto

In de eerste drie kwartalen (van 1 maart 2018 tot 30 november 2018) van het huidige boekjaar 2018/19 rapporteert Südzucker iets lagere geconsolideerde groepsinkomsten van 5.192 miljoen euro. Vorig jaar ging het om 5.302 miljoen euro.

Zoals verwacht daalde het geconsolideerde bedrijfsresultaat van Südzucker aanzienlijk tot 116 miljoen euro (vorig jaar 384 miljoen euro). De daling is voornamelijk toe te schrijven aan de verliezen van het suikersegment vanaf het derde kwartaal.

Omzet

De omzet van het lopende boekjaar 2018/19 komt naar verwachting uit tussen 6,6 tot 6,9 miljard euro (vorig jaar 7,0 miljard euro). Vooral in het suikersegment verwacht Südzucker een sterke daling van de omzet. Het bedrijfsresultaat zal waarschijnlijk uitkomen op 25 tot 125 miljoen euro (vorig jaar 445 miljoen euro). De slechte prijzen op de suikermarkt is de hoofdoorzaak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer