Südzucker sluit boekjaar goed af

Südzucker heeft de geconsolideerde omzet met 7,8 procent verhoogd tot 7 miljard in het afgelopen boekjaar 2017/2018. Een boekjaar eerder ging het om 6,5 miljard euro.

S%C3%BCdzucker+sluit+boekjaar+goed+af
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Dit blijkt uit de definitieve cijfers die de Duitse suikerfabriek eind vorige week bekend heeft gemaakt. Met 445 miljoen euro (vorig jaar 426 miljoen euro) lag het geconsolideerde bedrijfsresultaat iets boven het voorlopige cijfer dat in maart werd gepubliceerd.

De toename van het bedrijfsresultaat ten opzichte van het voorgaande jaar was voornamelijk toe te schrijven aan het segment suiker. De omzet in het segment suiker steeg tot 3.017 miljoen euro (vorig jaar 2.776 miljoen euro) als gevolg van hogere suikervolumes, vooral in de export.

Sterke daling

De suikerinkomsten in de eerste helft van het boekjaar lagen nog steeds boven het niveau van vorig jaar. Als gevolg van de sterke daling in de tweede helft van het boekjaar daalden de inkomsten in het boekjaar 2017/2018 gemiddeld onder het niveau van vorig jaar.

Over het geheel genomen steeg de suikerproductie bij Südzucker tot 5,9 miljoen ton (vorig jaar 4,7 miljoen ton), waarvan 5,7 miljoen ton van suikerbieten en 0,2 miljoen ton van ruwe rietsuikerraffinage. Het aanzienlijk toegenomen areaal en de bovengemiddelde bietenopbrengst leidde tot een toename van de totale hoeveelheid suikerbieten van 36 miljoen ton (vorig jaar 28,6 miljoen ton). De verwerkingstijd van de verschillende fabrieken lag tussen 75 en 161 dagen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer