Herstructurering+S%C3%BCdzucker+voor+suikersegment
Nieuws
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Herstructurering Südzucker voor suikersegment

De Raad van Bestuur van Südzucker AG heeft dinsdag haar herstructureringsplan voor het suikersegment vrijgegeven. Dat plan wordt woensdag op de vergadering van de Raad van Commissarissen gepresenteerd.

De herziening van het suikersegment heeft te maken met het historisch lage prijsniveau van suiker in Europa. Het herstructureringsplan van Südzucker is er op gericht om de impact van de sterke prijsschommelingen van suiker op de wereldmarkt en in de Europese Unie op te vangen en het bedrijf economisch te versterken.

• Lees ook: Slechte suikermarkt zit resultaat Südzucker dwars

Het herstructureringsplan bevat maatregelen in de hele waardeketen. Het gaat om verdere kostenbesparende maatregelen, capaciteitsaanpassingen per jaar en sluiting van fabrieken. Dat kan leiden tot verlaging van de suikerproductie met zo’n 700.000 ton per jaar.

Behoeften

Doel van de herstructurering is om de capaciteit beter af te stemmen op de behoeften van de Europese markt. Het totale kostenbesparende effect kan oplopen tot ongeveer 100 miljoen euro per jaar. De uitvoering van de door de Raad van Bestuur geplande herstructurering vereist de goedkeuring van de Raad van Commissarissen. In de komende weken wordt een besluit verwacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer