Aardwarmteprojecten+niet+in+waterwingebieden
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Aardwarmteprojecten niet in waterwingebieden

Aardwarmteprojecten mogen niet worden toegestaan in waterwingebieden. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten.

De Kamerleden stemden in met een motie van deze strekking die de Partij voor de Dieren heeft ingediend. De achtergrond van deze motie is dat de PvdD vreest voor lekkende aardwarmteputten in drinkwatergebieden.

Dat levert een potentieel risico op voor de drinkwatervoorziening en eenmaal vervuilde waterputten kunnen nooit meer in gebruik worden genomen. Het is niet bekendgemaakt of op dit moment aardwarmteprojecten in ontwikkeling zijn in de nabijheid van drinkwatergebieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer