Kom+in+de+Kas+gaat+minstens+drie+jaar+door
Nieuws
© Kom in de Kas

Kom in de Kas gaat minstens drie jaar door

Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw, wordt de komende drie jaar zeker gehouden. De glastuinbouwsector heeft zich gecommitteerd om Kom in de Kas voort te zetten.

De glasgroentesector heeft zich via de telersverenigingen die zijn aangesloten bij Dutch Produce Association (DPA) en enkele losstaande glasgroentetelers aan het evenement verbonden. De sierteeltsector draagt via Royal FloraHolland financieel bij. De hoofdsponsors Rabobank en Interpolis hebben hun ondersteuning met een jaar verlengd.

De 42e editie van het evenement vindt plaats op 6 en 7 april. Bijna 200 kwekers, verspreid over 23 regio’s, zetten de deuren van de kas open. Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de wereldse wonderen van de glastuinbouw. Kom in de Kas 2019 heeft als thema 'Werelds': Kom in de Kas vol wereldse wonderen. De nadruk ligt daarbij op de internationale beleving van voeding en sierteelt afkomstig uit de kassen.

Werkpleinen

Kom in de Kas grijpt de gelegenheid aan om mensen kennis te laten maken met de sector. De organisatie stelt dat er een steeds groter te kort is aan medewerkers. Daarom wordt er tijdens Kom in de Kas ook aandacht besteedt aan werken in de glastuinbouwsector. Geïnteresseerden kunnen tijdens het evenement gelijk zien hoe het er aan toe gaat in de glastuinbouw.

In samenwerking met Kasgroeit wordt er in tien regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Op beeldschermen worden de video’s Functies in beeld getoond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 14°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 8°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer