Recordaantal bezoekers naar Kom in de Kas

Een recordaantal van 236.000 mensen heeft dit weekeinde Kom in de Kas bezocht, meldt de organisatie van het evenement.

In 26 regio's openden tweehonderd glastuinbouwbedrijven hun deuren voor de consument. 'Hoewel de regen op zaterdagochtend zorgde voor een trage start, was het weer Kom in de Kas toch gunstig gezind. De zonnige zaterdagmiddag en zondag zorgde er voor dat veel mensen de fiets pakten om naar de kassen te komen', aldus de organisatoren.

Telers toonden de bezoekers de kneepjes van glastuinbouwvak. Consumenten konden vragen stellen aan de kwekers, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, producten proeven en bloemen en bloeiende planten bekijken.

Digitale speurtocht

'De digitale speurtocht met de KomInDeKas app was een succes', meldt de organisatie verder. Met de app konden kinderen meedoen aan de interactieve speurtocht door de kas. Kom in de Kas werd voior de veertigste keer gehouden en is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer