Kom in de Kas trekt 205.000 bezoekers

Kom in de Kas is dit weekend door 205.000 mensen bezocht, verdeeld over 22 regio's in Nederland. De organisatie spreekt van een succes.

Het was de 41e editie van Kom in de kas. Meer dan 150 kwekers stelden hun bedrijf open voor het publiek.Het thema van Kom in de Kas 2018 was 'Een kleurrijke toekomst'.

Glastuinbouw-ondernemers lieten zien hoe zij bezig zijn om groenten, bloemen en potplanten te kweken en hoe zij daarbij op zoek zijn naar nieuwe smaken, nieuwe kleuren en vormen. Er was ook veel aandacht voor techniek en innovatie. In diverse regio's werd uitleg gegeven over aardwarmte.

App en speurtocht

Kinderen konden met de KomInDeKas-app meedoen aan de interactieve speurtocht door de kas. Zij werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar de helden van de kas en deze met de app tot leven te brengen. De kinderen waren zeer verrast door de 3D figuurtjes die tevoorschijn komen als een held met de app wordt gescand. Ook de informatie die over elke held werd gegeven kreeg hun goedkeuring.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. In 2019 vindt Kom in de Kas plaats op 6 en 7 april. De afgelopen jaren lag het bezoekersaantal steeds iets boven de 200.000 bezoekers. Verleden jaar werd het aantal op 236.000 bezoekers geschat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer