Theo+Duteweerd+directeur+POV
Nieuws
© POV

Theo Duteweerd directeur POV

Theo Duteweerd (50) wordt per 1 april directeur van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Het betreft een nieuwe functie. Met de komst van de directeur is de opbouw van een professionele werkorganisatie voltooid.

Duteweerd zal als directeur de dagelijkse leiding hebben over de werkorganisatie. Die bestaat uit vier beleidsmedewerkers, een leden-informatiedesk en een communicatie-medewerker. De werkorganisatie ondersteunt het bestuur van de POV in alle facetten. Ook zal hij een belangrijke rol vervullen in de contacten met de leden en in de samenwerking met partijen in de keten, het beleid en de maatschappij.

POV-voorzitter Linda Janssen is verheugd Duteweerd als directeur te hebben binnengehaald. 'Theo is voor ons de juiste persoon om de POV verdergaand te professionaliseren. Hij kent de sector, heeft een groot netwerk en heeft laten zien leiding te kunnen geven aan een werkorganisatie in een complex werkveld.'

Dagdelen

Duteweerd is een bekende binnen de varkenshouderij. Op dit moment geeft hij leiding aan het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in het Brabantse Sterksel. VIC Sterksel is een van de innovatiecentra van Wageningen UR Livestock Research. Voorlopig zal hij enkele dagdelen per week verbonden blijven aan VIC Sterksel, om de afbouw van dit centrum te begeleiden.

Duteweerd is ook een bekende binnen de POV. Hij was één van de zeventien grondleggers van de samenwerking tussen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO-Vakgroep Varkenshouderij, wat in 2014 leidde tot de oprichting van de POV. Duteweerd is voormalig varkenshouder in Overijssel en woont met vrouw en drie kinderen in Mariënheem.

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer