Ook tegemoetkoming voor toekomstige Q-koortspatiënt

Patiënten die zich in de toekomst melden met chronische Q-koorts, kunnen een beroep doen op de tegemoetkoming van 15.000 euro. Wel moet de infectie hebben plaatsgevonden tussen 2007 en 2011, tijdens de Q-koortsepidemie.

Ook+tegemoetkoming+voor+toekomstige+Q%2Dkoortspati%C3%ABnt
© Mariska Bloemberg-van der Hulst

Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een debat over tegemoetkomingen het kader van de Q-koorts. Een meerderheid van de Tweede Kamer was voor verruiming van de regeling. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport vond een verruiming van voor 2007 niet nodig, omdat deze personen buiten de epidemie-periode besmet zijn geraakt.


Onlangs is een aanvraagperiode voor tegemoetkoming verlopen. Tot 31 januari van dit jaar konden mensen een tegemoetkoming aanvragen. Hiervoor hebben zich tweeduizend mensen gemeld. Minister Bruins heeft besloten om iedereen, die in aanmerking komt voor een tegemoetkoming, 15.000 euro toe te kennen.

Geen landelijke geitenstop

De PvdD diende een motie in die het kabinet vraagt om snel een landelijke stop op de geitenhouderij af te kondigen. De motivatie daarvoor is dat ‘de economische belangen lang genoeg hebben geprevaleerd boven volksgezondheid en dierenwelzijn’.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer