Aanvragen voor Q-koortsfonds stromen binnen

Bij de overheid zijn al meer dan 1.550 aanvragen ingediend voor een vergoeding uit het fonds voor Q-koortsslachtoffers. Ministers Bruno Bruins (Volksgezondheid) en Carola Schouten (LNV) melden dat aan de Tweede Kamer.

Aanvragen+voor+Q%2Dkoortsfonds+stromen+binnen
© Pixabay

Het door de ministers gemelde aantal is de stand in week 50 van het afgelopen jaar, zodat er inmiddels wel meer aanvragen binnen zullen zijn. Bovendien loopt de aanvraagperiode nog tot en met 31 januari. Het fonds bevat 15,5 miljoen euro, per patiënt is 15.000 euro beschikbaar.

Op Kamervragen van de SP geven Bruins en Schouten aan dat ze niet verwachten dat het maximumbedrag naar beneden bijgesteld moet worden. Het aantal aanvragen is tot nu toe niet hoger dan verwacht.

Uitvoeringskosten

Van de beschikbare 15,5 miljoen euro wordt 1 miljoen euro besteed aan uitvoeringskosten. Dat betreft onder meer de kosten voor een onafhankelijke medische commissie, de kosten voor de vergoeding voor artsen en de kosten voor de bezwaar- en beroepsprocedures.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer