KIZ%2Dprijs+voor+Rema+EnviMaxX+looftrekker%2Fwortelsnijder
Nieuws
© Eigen Foto

KIZ-prijs voor Rema EnviMaxX looftrekker/wortelsnijder

Keuringsinstituut voor Zaaigranen, -zaden en pootgoed Friesland (KIZ) heeft KIZ-prijs uitgereikt aan Rema EnviMaxX looftrekker/wortelsnijder.

KIZ-voorzitter Minne Lettinga reikte de prijs uit tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op 8 maart in Oude Bildtzijl aan de gebroeders Wilco en Piet Regnerus. De prijs, ter waarde van 2.500 euro, wordt jaarlijks beschikbaar gesteld voor praktische innovaties in de akkerbouw.

Met het toekennen van de prijs aan de gecombineerde looftrekker en wortelsnijder wordt op de actuele situatie van de pootgoedteelt ingespeeld. Dit komt mede door het wegvallen van de toelating van een tweetal loofdoodmiddelen per 2020. De onafhankelijke jury, bestaande uit Jacob de Jong van de WUR en Jitse Doornbos van NAK-Agro, was verder positief over het feit dat de technieken van looftrekken en wortelsnijden in één werkgang zijn uit te voeren.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer