Flinke stijging tarweareaal in Europese Unie

De Europese Commissie verwacht voor seizoen 2019-2020 dat het areaal zachte tarwe met zo'n 900.000 hectare in de Europese Unie (EU) toeneemt.

Flinke+stijging+tarweareaal+in+Europese+Unie
© Wim van Vossen

Dat blijkt uit de eerste prognosecijfers voor de komende graanoogst die onlangs zijn gepubliceerd. Het totale areaal zachte tarwe in de 28 EU-lidstaten komt naar verwachting uit op 23,9 miljoen hectare.

Vooral landen als Frankrijk, Spanje, Litouwen, Denemarken en Groot-Brittannië gaan meer tarwe telen. Voor Polen en Roemenië gaat de commissie uit van een daling van het areaal. Frankrijk blijft met ruim 5 miljoen hectare de grootste tarweproducent van de EU.

12,2 miljoen ton meer

De stijging van het areaal resulteert op basis van de gemiddelde hectareopbrengsten van de afgelopen vijf jaar (5,9 ton) in een totale EU-productie van 141,9 miljoen ton tarwe. Dat is 12,2 miljoen ton meer dan de tarweoogst van 2018.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer