Tarweoogst Frankrijk een kwart lager

Analisten gaan ervan uit dat de tarweoogst in Frankrijk een kwart lager zal zijn dan vorig jaar.

Tarweoogst+Frankrijk+een+kwart+lager
© nieuwe oogst

In 2015 kwam de Franse tarweproductie nog uit op 40,9 miljoen ton, nu verwachten analisten niet meer dan 30 miljoen ton.

De lagere opbrengsten zijn het gevolg van de slechte weersomstandigheden en een beperkt aantal zonuren. Vanuit de Benelux worden ook opbrengsten gemeld dit 10 tot 15 procent lager zijn dan vorig seizoen.

Daling termijnnotering

Op de prijsvorming hebben de tegenvallende producties in West-Europa nog geen invloed. Op de Matif daalde de termijnnotering voor voertarwe op levering in september deze week met 2,25 euro per ton tot 165,50 euro per ton.

Ook op de andere internationale graanmarkten is volgens het weekbericht granen van RVO deze week sprake van stabiele of iets lagere noteringen. De markt wordt vooral beïnvloed door de hoge wereldvoorraden en de wereldwijd redelijke oogstvooruitzichten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer