Tarweoogst EU opnieuw naar beneden bijgesteld

International Grains Council (IGC) in Londen heeft in vergelijking met de raming in juli de tarweoogst voor de Europese Unie met 4,1 miljoen ton naar beneden bijgesteld.

Tarweoogst+EU+opnieuw+naar+beneden+bijgesteld
© DIRK HOL

Voor dit seizoen gaat IGC nu uit van een productie van 135,8 miljoen ton tarwe voor de Europese lidstaten. De grootste aanpassingen komen voor rekening van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Litouwen en Denemarken blijkt uit informatie van Europese Commissie.

Volgens RVO in het weekbericht granen heeft een lokaal analysebureau de tarweoogst in Rusland met 1,2 miljoen ton verlaagd tot 69,6 miljoen ton. Vorig jaar oogstten de Russische graantelers nog in totaal 84,9 miljoen ton tarwe.

Exportheffing Rusland

Op de graanmarkt is er enige onrust vanwege een mogelijke exportbelasting op Russische tarwe, meldt RVO. Volgens geruchten komt er een heffing als de tarwe-uitvoer meer dan 25 miljoen ton gaat bedragen. Vorig jaar was Rusland nog goed voor een tarwe-export van 41,3 miljoen ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer