Tarweoogst+EU+opnieuw+naar+beneden+bijgesteld
Nieuws
© DIRK HOL

Tarweoogst EU opnieuw naar beneden bijgesteld

International Grains Council (IGC) in Londen heeft in vergelijking met de raming in juli de tarweoogst voor de Europese Unie met 4,1 miljoen ton naar beneden bijgesteld.

Voor dit seizoen gaat IGC nu uit van een productie van 135,8 miljoen ton tarwe voor de Europese lidstaten. De grootste aanpassingen komen voor rekening van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Litouwen en Denemarken blijkt uit informatie van Europese Commissie.

Volgens RVO in het weekbericht granen heeft een lokaal analysebureau de tarweoogst in Rusland met 1,2 miljoen ton verlaagd tot 69,6 miljoen ton. Vorig jaar oogstten de Russische graantelers nog in totaal 84,9 miljoen ton tarwe.

Exportheffing Rusland

Op de graanmarkt is er enige onrust vanwege een mogelijke exportbelasting op Russische tarwe, meldt RVO. Volgens geruchten komt er een heffing als de tarwe-uitvoer meer dan 25 miljoen ton gaat bedragen. Vorig jaar was Rusland nog goed voor een tarwe-export van 41,3 miljoen ton.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer