Landbouw+Vakbeurs+verhuist+naar+Groningen
Nieuws
© Harry Tielman

Landbouw Vakbeurs verhuist naar Groningen

De Landbouw Vakbeurs verlaat de locatie Expo Assen, voorheen TT Hall, en verhuist definitief naar Martiniplaza in Groningen.

De organisatie zag geen continuïteit in het verder exploiteren van de beurs in Expo Assen. Organisator Gerard Stamsnijder: 'In Assen was er geen verdere groei mogelijk. Voor het huisvesten van de beurs in de TT Hall moest deze worden uitgebreid met een tentenaccommodatie.'

Een andere reden om te verhuizen, is het feit dat Expo Assen geen mogelijkheden biedt voor congressen, seminars en bedrijfspresentaties die parallel lopen met beurzen. 'Martiniplaza kan deze opties wel aanbieden', zegt Stamsnijder.

Stijgende kosten

Een ander probleem zijn volgens de beursorganisator de stijgende kosten voor de huur van de hal, waardoor veel standhouders zouden afhaken. 'De kans bestaat dat de boer daardoor te veel gaat betalen.'

De Landbouw Vakbeurs Groningen vindt plaats op 21, 22 en 23 januari 2020. De beurs krijgt een jaarlijks karakter.

AgroTechniek Assen

In Expo Assen komt wel een mechanisatiebeurs. Fedecom en Libéma gaan samen de beurs AgroTechniek Assen (ATA) organiseren. Dit hebben directeur Gerard Heerink van Fedecom en directeur Toni Denneboom van Libéra onlangs bekendgemaakt.

Fedecom is daardoor niet meer alleen betrokken bij de tweejaarlijkse nationale outdoorbeurs AgroTechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen. Deze nieuwe indoor landbouw- en mechanisatieshow in Assen is van 18 tot en met 20 december 2019.

Beurs in Leeuwarden

Daarnaast is er de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs in Leeuwarden. De laatste editie van deze beurs was van 12 tot en met 15 december 2018. De volgende editie is in 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer