Hart+voor+Pluimvee%2Dtrofee+voor+familie+Oude+Kotte
Nieuws
© De Hoop Mengvoeders

Hart voor Pluimvee-trofee voor familie Oude Kotte

Familie Oude Kotte uit Geesteren is onderscheiden met de Hart voor Pluimvee-trofee. Die ontvingen ze voor hun inzet om het imago van de pluimveesector te verbeteren. Het bedrijf investeerde onder meer in een zichtstal.

Deze prijs is vorig jaar geïntroduceerd door De Hoop Mengvoeders en dient als beloning voor pluimveehouders die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. 'Familie Oude Kotte verdient deze prijs echt', benadrukt Harm Prins die het Geesterense bedrijf vanuit De Hoop begeleidt.

Vleeskuikenhouder Patrick Oude Kotte zet zich actief in om het imago van de pluimveesector te verbeteren. Zo heeft hij sinds vijf jaar een zichtstal, waarin bezoekers via twee grote ramen kunnen kijken in de stal.

Niets te verbergen

De boer vindt het belangrijk om te laten zien hoe het er werkelijk in de pluimveehouderij aan toegaat. 'Wij hebben niets te verbergen en ik ben trots op mijn bedrijf en hoe we kippen houden. Kom maar kijken', vertelt hij uitnodigend.

Om zijn zichtstal, die tevens dient als boerderijwinkel, te promoten, investeert hij in een professionele website en bedrijfsfolders. Daarnaast heeft hij een Facebookpagina met zo'n vijfhonderd volgers en biedt hij zijn bedrijf aan als pauzeplek voor verschillende wandel- en fietstochten.

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer