Sima+brengt+landbouwtechniek+in+volle+breedte
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Sima brengt landbouwtechniek in volle breedte

Van melktechniek tot houtklovers, de internationale beurs Sima in Parijs bracht deze week een breed scala aan landbouwtechniek. Vooral op het gebied van veldwerk was er veel te zien en genieten. Donderdag was de laatste dag.

Met een speciale hal voor runderen, waarin verschillende melk- en vleesrassen werden gepresenteerd, was er ook levend vee aanwezig. Toch was het aantal bedrijven met betrekking tot melk- en staltechniek beperkt. Het aantal bedrijven dat zich richtte op melktechniek was op één hand te tellen. Frankrijk heeft ook een specifieke veehouderijbeurs in september, Space in Rennes.


Nagenoeg alle trekkermerken wisten de beurshallen ten noorden van de Franse hoofdstad te vinden. Daarbij ook een aantal voor Europese begrippen nieuwe spelers uit Oost-Azië en bijvoorbeeld de Turkse Basak en Armatrac.

Te vroeg

Een woordvoerder van Armatrac laat weten dat het bedrijf zich vooralsnog niet richt op West-Europa. 'De emissie-eisen zijn voor ons te hoog, de motoren zijn nu Euro 4. In 2020 of 2021 verwachten we met motoren te komen die wel aan de juiste eisen, Euro 5, voldoen. We hebben Deutz en Perkins motoren. Nu verkopen we vooral naar Oost-Europese landen, zo gaan jaarlijks vierhonderd trekkers naar Servië. Hier in Parijs verwachten we veel Oost-Europese klanten.'

Andere fabrikanten waren juist gericht op Franse klandizie. Een Nederlandse melkveehouder ging in op een beursaanbieding en bestelde een John Deere van 115 pk met voorlader voor een aantrekkelijke prijs. Bij het invullen van de digitale bestellijst ging het mis bij de postcode, de beursactie bleek enkel voor mensen uit Frankrijk.

Noviteiten

Ook in andere opzichten had de, in zes grote hallen opgezette beurs, wat weg van een Franse nationale aangelegenheid. Het aantal daadwerkelijke noviteiten was beperkt. Veel primeurs waren enkel voor Frankrijk, grote bedrijven wachten hiermee tot de Agritechnica. Deze eveneens tweejaarlijkse is dit jaar in november in het Duitse Hannover, een aantal primeurs op de Sima was voor het eerst te bewonderen op de Agritechnica in 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer