Op+Sima+drie+nieuwe+banden+van+Michelin
Nieuws
© Eigen Foto

Op Sima drie nieuwe banden van Michelin

Op de Sima 2017 presenteert Michelin drie nieuwe producten: de Michelin EvoBib die op de beurs in Parijs in wereldpremière gaat, de Michelin AxioBib 2 en de Michelin CargoXBib HF.

De Michelin EvoBib is al uitgeroepen tot 'game changer'. Hij won de Sima 2017 gouden medaille voor innovatie. De Michelin EvoBib is een evolutionaire '2-in-1 band' waarvan de vorm en de voetprint zich aanpassen aan de behoeften van de landbouwer.

Bij een zeer lage bandenspanning (minder dan 1,2 bar) wordt zijn voetprint groter om bodemverdichting te beperken terwijl zijn tractievermogen toeneemt. Bij een hogere bandenspanning (meer dan 2 bar), verandert deze band zodanig dat alleen het centrale deel van het loopvlak contact maakt met de weg. Dit resulteert in brandstofbesparing, extra veiligheid en soepel rijgedrag zonder trillingen.

Ultraflex technologie

Net als bij de Michelin AxioBib 2, wordt bij de Michelin EvoBib gebruik gemaakt van de beroemde Michelin Ultraflex technologie die zorgt voor een hoog draagvermogen zeer weinig bodemdruk, en een zeer hoog tractieniveau in het veld.

De Michelin CargoXBib HF is een band met een hogere flotatie, die in staat is om zware lasten te dragen en tegelijkertijd de bodem te ontzien. Hij is ontwikkeld om in het veld te werken met een lage bandenspanning en helpt landbouwers om tijd te winnen en de opbrengst van hun gewassen te verhogen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer