Duitse+varkenshouderij+krimpt+ook+dit+jaar
Nieuws
© Henk Riswick Fotografie

Duitse varkenshouderij krimpt ook dit jaar

Het Duitse Thünen Instituut voorspelt ook in 2019 een krimp van de Duitse varkenshouderij. In 2018 kromp de Duitse varkenshouderij tot november 4,1 procent naar 26,44 miljoen varkens.

Op basis van een marktanalyse verwachten experts van het instituut uit Braunschweig dat het aantal slachtingen in 2019 met een miljoen vleesvarkens terugloopt. Dat is 1,8 procent op 55,71 miljoen slachtingen. Bij onveranderde slachtgewichten neemt ook de varkensvleesproductie af met 1,8 procent naar 5,26 miljoen ton. Dat is sinds 2009 de laagste productie.

Het instituut gaat er vanuit dat de druk op de slachthaken afneemt en de concurrentie om slachtvarkens scherper wordt, maar de vleesvarkensprijs desalniettemin zal stabiliseren. Oorzaak van de krimp is de structuurverandering die plaatsvind in de Duitse varkenshouderij. En het feit dat zo'n vierhonderdduizend varkens minder worden ingevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer