Vergoeding asbestinventarisatie in Twenterand

Boeren en tuinders in gemeente Twenterand die een asbestinventarisatie laten uitvoeren, kunnen de kosten hiervoor vergoed krijgen. Dat meldt LTO Noord-afdeling West Twente.

Vergoeding+asbestinventarisatie+in+Twenterand
© Koos van der Spek

Vanuit het ondernemersfonds Twenterand is er een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan agrarisch ondernemers in Twenterand. LTO Noord-afdeling West Twente wil een deel van dit geld gebruiken voor asbestsanering. De vergoeding geldt voor asbestinventarisaties die in 2018 zijn uitgevoerd en voor aanvragen tot en met maart van dit jaar.

Voordat asbest gesaneerd kan worden, moet er eerst een verplichte asbestinventarisatie plaatsvinden. Dit geeft duidelijkheid of asbest in een gebouw aanwezig is, om welke soorten asbest het gaat, op welke plaatsen het asbest zich bevindt en de staat van het materiaal. Het rapport is drie jaar geldig.

Maximale vergoeding

Boeren in Twenterand kunnen een vergoeding aanvragen via LTO Noord. Voor LTO Noord leden is deze vergoeding maximaal 400 euro, voor niet-leden is dit maximaal 300 euro. Als een inventarisatie minder kost dan de maximale vergoeding, geldt dat de vergoeding overeenkomt met het factuurbedrag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer