Subsidiepot asbestsanering tot de bodem leeg

De overheid kan geen nieuwe subsidies meer verstrekken voor het saneren van asbestdaken. Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro is overschreden, meldt RVO.nl.

Subsidiepot+asbestsanering+tot+de+bodem+leeg
© APA FOTO SJEF PRINS

Het was al bekend dat er niet veel meer in de subsidiepot zat. De afgelopen maanden steeg het aantal ingediende aanvragen explosief, waardoor de uitputting van het budget nog sneller ging dan verwacht. Als het aan het kabinet ligt, komt er geen aanvulling.

• Lees ook: Kamer vraagt om fonds voor sanering asbestdak

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven zei enkele weken geleden in de Tweede Kamer dat er voorlopig nog subsidie beschikbaar zou zijn. 'Er is ook begin 2019 nog subsidie beschikbaar, totdat die pot van 75 miljoen leeg is.' Die informatie blijkt achteraf niet juist te zijn.

Stimulans dringend nodig

LTO Nederland is bezorgd over het feit dat er nu geen subsidieregeling meer beschikbaar is voor asbestsanering. De organisatie meldde al eerder aan het kabinet en de Tweede Kamer dat, naast andere maatregelen, een blijvende financiële stimulans dringend nodig is om te zorgen dat alle daken op tijd verwijderd zijn.

De einddatum is vastgesteld op 31 december 2024. Daarna mogen er in Nederland geen daken meer zijn met asbesthoudende materialen. LTO houdt druk op de politiek voor een beleid dat het ondernemers mogelijk maakt op tijd te saneren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer