Extreme+spuitprecisie+met+Kuhn+Autospray
Nieuws
© Eigen Foto

Extreme spuitprecisie met Kuhn Autospray

Met Kuhn Autospray kan de chauffeur de gewenste druppelgrootte selecteren en de gewenste afgifte regelen. Zo is het mogelijk om te werken met een groot snelheids- en afgiftebereik met behoud van nauwkeurigheid.

Tijdens het spuiten zijn rijsnelheid, spuitdruk en afgifte nauw verbonden met het type spuitdop dat wordt gebruikt, waardoor chauffeurs hun werkbereik beperken. Het Kuhn Autospray-precisiespuitsysteem elimineert al deze beperkingen en maakt het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen voor de gebruikers eenvoudiger. Kuhn Autospray zorgt zo voor extreme spuitprecisie bij de inzet van veldspuiten.

De intelligente spuitdoppen van het Kuhn Autospray-systeem zijn uitgerust met PWM-technologie en kunnen daarmee de afgifte en de druk onafhankelijk regelen. Om dit te bewerkstelligen, wordt de gift opgedeeld in 20 micropulsaties per seconde (20 Hertz) waarbij het systeem de lengte van de openingstijden regelt. Om de optimale dekkingsgraad op het gewas te garanderen, worden de giften op de Kuhn Autospray-spuitdoppen synchroon langs de spuitboom aangestuurd.

Bedieningsgemak

Voor de chauffeur in de cabine is alles eenvoudig. De druk hoeft niet meer te worden aangepast aan de hand van talrijke parameters, zoals dosis, rijsnelheid en druppelgrootte. De gebruiker voert eenvoudig de dosis en de druppelgrootte in via de Isobus-terminal. Bij gebruik van taakkaarten hoeft de gebruiker alleen de gewenste druppelgrootte te selecteren.

Het Kuhn Autospray-systeem is uitgerust met een ringleiding op de spuitboom voor het spoelen van de spuitboom en voor een geringe verstopping van de doppen. Daarnaast heeft het systeem een individuele spuitdopschakeling om overlappingen te beperken. Het systeem kan plaatsspecifiek en een exacte hoeveelheid spuiten.

Druppelgrootte

Om nog exacter te kunnen spuiten, is het belangrijk om voor de juiste toepassing ook de juiste druppelgrootte in te kunnen stellen. De druppelgrootte is een belangrijke onderscheidende factor. Selecteren van fijne druppels bij contactherbiciden en grove druppels als de omstandigheden daarom vragen.

Het Kuhn Autospray-systeem wordt op de SIMA van 24 tot 29 februari in Parijs aan het publiek getoond. Vanaf 2019 is Kuhn Autospray te koop en beschikbaar op de gedragen en getrokken veldspuiten met Equilibra-ophanging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer