Kuhn+introduceert+twee+opklapbare+kopeggen
Nieuws
© Kuhn

Kuhn introduceert twee opklapbare kopeggen

Kuhn heeft twee nieuwe opklapbare kopeggen, de HR 6040 R en HR 8040 R, met een werkbreedte van respectievelijk 6 en 8 meter. De onderneming richt zich met deze kopeggen in het bijzonder op loonbedrijven en grote akkerbouwbedrijven, die op zoek zijn naar productiviteit.

De HR 6040 R en HR 8040 R hebben een hoge capaciteit en zijn licht trekkend. Onafhankelijk van de bodemomstandigheden kunnen ze een goed zaaibed bereiden, aldus Kuhn. Dit geldt zowel voor oppervlakkige als diepe grondbewerking in het voorjaar en in het najaar en tevens bij droge of natte omstandigheden.

Beide modellen zijn voorzien van een informatiekast. Deze informeert de chauffeur in de cabine van de trekker wanneer een overbelastingskoppeling doorslipt of wanneer de maximaal toelaatbare olietemperatuur in een van de drie aandrijvingen wordt overschreden.

Details

Naar elk detail is gekeken om te garanderen dat het werk ook tijdens zware omstandigheden en langdurig gebruik door kan gaan. Alle componenten zoals de aandrijflijn van de kopeggen HR 6040 R en HR 8040 R kunnen een vermogen van 460 respectievelijk 500 pk aan.

De grote capaciteit tot 100 hectare per dag is nauw met de werkbreedte van beide modellen verbonden, maar dat is niet het enige dat telt. De kopeggen zijn gemakkelijk aan verschillende bodemomstandigheden aan te passen. Dat draagt bij aan de optimalisatie van de capaciteit alsmede de kwaliteit van het zaaibed. Doorslaggevend daarbij is de hydraulische verstelling van de werkdiepte van het egalisatiebord vanuit de trekkercabine.

Egalisatiebord

Voor een kwalitatief goed zaaibed zijn de nieuwe kopeggen voorzien van 3,5 rotors per meter werkbreedte. Volgens Kuhn de ideale oplossing, niet alleen voor steenrijke bodems, maar ook bij grote hoeveelheden gewasresten. Een egalisatiebord, die ten opzichte van de rol wordt ingesteld, zorgt voor een passende verkruimeling en kan onafhankelijk van de werkdiepte van de kopeg snel worden versteld.

Door de tot vijfhonderd omwentelingen per minuut instelbare rotortoerentallen laat droge en kleiachtige bodem zich efficiënt verkruimelen. Door een omvangrijk programma toebehoren, zoals spoorwoelers en rollen kunnen de kopeggen aan elke omstandigheid worden aangepast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer