Kuhn+strooit+stal+in+met+weinig+stofoverlast
Nieuws
© Eigen Foto

Kuhn strooit stal in met weinig stofoverlast

Kuhn introduceert voor de huidige generatie Primor stro-instrooiers het Clean-Straw systeem. Dat beperkt de stofoverlast bij het instrooien van stro.

Door water aan het eind van de uitblaaspijp te vernevelen, hecht het stof zich aan een waterdruppel. Hierdoor zakt het stof wat vrijkomt bij het instrooien veel sneller. Binnen 30 seconden na het instrooien, is het zicht weer volledig helder en zijn de stofdeeltjes voor het grootste gedeelte uit de lucht.

Het Clean-Straw systeem zorgt voor een betere werk- en leefomgeving tijdens en na het instrooien. Onder vergelijkbare omstandigheden duurt het meer dan 5 minuten voor het stof volledig is gaan liggen. Tijdens deze 5 minuten ademen de dieren het stof in. Het Clean-Straw systeem beperkt tot slechts 30 seconden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer