Zuivelsector lanceert project AgroZorgwijzer

De zuivelsector heeft een vangnet gecreërd voor melkveehouders met psychosociale problemen. Op de site www.agrowijzer.nl is informatie hierover gebundeld.

In het project werkt de zuivelsector nauw samen met professionele instanties, meldt ZuivelNL. Ook de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO), stichting Zorg om Boer en Tuinder en het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren zijn betrokken bij het project.

Op agrozorgwijzer.nl is informatie te vinden over de signalen die duiden op psychosociale problemen en over hoe het gesprek aan te gaan met veehouders die in geestelijke nood verkeren. De AgroZorgwijzer is vooral bedoeld om collega-veehouders en erfbetreders te ondersteunen. Ter illustratie is ook een korte film gemaakt, die beschikbaar is op YouTube.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer