CDA wil meer ruimte voor bejagen wolf

CDA Friesland wil meer ruimte in Europa om de wolf te bejagen. Dat blijkt uit Statenvragen die de Christendemocraten aan het provinciebestuur stelden.

CDA+wil+meer+ruimte+voor+bejagen+wolf
© Pixabay

Statenleden Maaike Prins en Anne Schelhaas vragen het college van Gedeputeerde Staten de zorg over het gevaar van de wolf over te brengen aan landbouwminister Carola Schouten. 'Welke mogelijkheden ziet het college om vooraf te voorkomen dat de wolvenpopulatie en de schade aan de fauna in Friesland uit de hand lopen?', geven ze aan.

De regeling voor schadevergoeding door wolven is te kort, stelt het CDA. De partij wil van het Friese provinciebestuur weten waarom voor een termijn van drie jaar is gekozen. Provincie Fryslân wil met het Inter Provinciaal Overleg (IPO) een beroep op de minister doen om afschot van de wolf toe te staan als de schadevergoeding boven de 25.000 euro per jaar uitkomt.

CDA wil weten of dit standpunt gedeeld wordt door andere provincies en wat de reactie van het ministerie is op dit voorstel. Vorige week stelde het IPO het wolvenplan vast. Het CDA is blij dat voor hobbymatige en professionele veehouders dezelfde regels gelden.

Beweeg door de tijdlijn met uw muis, de pijlen op uw toetsenbord of door te swipen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer