Vion+Pork+betaalt+varkenshouders+PIG%2Dsysteem+na
Nieuws
© Twan Wiermans

Vion Pork betaalt varkenshouders PIG-systeem na

Vion Pork doet over het boekjaar 2018 een nabetaling van 0,01 euro per kilo geslacht gewicht aan de deelnemers van het Vion prijsindexgarantiesysteem (PIG). Dit systeem is onderdeel van het door Vion Pork geïntroduceerde Good Farming Balance-concept.

Het uitbetalingssysteem biedt de zekerheid dat Vion aan varkenshouders een concurrerende prijs betaalt ten opzichte van het gemiddelde van vier internationale varkensvleesnoteringen: de Duitse VEGZ-notering (40 procent), de Deense Danish Crown-notering (20 procent), de Spaanse Llerida-notering (20 procent) en de Belgische Westvlees-notering (20 procent).

Over de twaalf maanden van 2018 blijkt dat Vion Pork marktconform heeft betaald; de prijsmutaties liggen gemiddeld goed in lijn met die in Duitsland, Denemarken, Spanje en België. De uitbraak van Afrikaanse varkenspest onder wilde zwijnen in België heeft een eenmalige grote prijsmutatie (in week 39) van de Belgische notering tot gevolg gehad. Deze onevenredige prijsmutatie is conform voorwaarden niet meegenomen.

Nabetaling

Leveranciers die meedoen aan PIG, ontvangen een nabetaling van Vion. Zij ontvangen per brief een overzicht met hun specifieke PIG-afrekening over 2018. De nabetaling is berekend op 0,0087 euro per kilo inclusief btw. Vion rondt de nabetaling naar boven af.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer