Vion+wint+prijs+voor+handel+met+Korea
Nieuws
© Vion Food

Vion wint prijs voor handel met Korea

Vion won 17 oktober tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul de Hamel Business Award 2018. Voor het toekennen van de prijs bleek Vion's strategie ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen doorslaggevend.

De Hamel Business Award is een prijs voor bedrijven die substantieel bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Potentiële winnaars van de award worden geselecteerd door een onafhankelijke jury. Die kijkt onder andere naar innovaties voor een duurzame toekomst en bijdragen aan de Nederlands-Koreaanse economische betrekkingen.

Waardering voor kwaliteit

De prijs werd in het bijzonder toegekend vanwege de investeringen van Vion in duurzaamheid en dierenwelzijn. In het juryrapport wordt het vlees van Vion een goed voorbeeld genoemd van de hoge kwaliteit producten die vanuit Nederland aan Korea geleverd worden. Vion noemt de prijs een erkenning voor de goede relatie met de Koreaanse partners, waarin zowel Vion als de varkenshouder trusted partner zijn.

'De prijs is ook een compliment aan het adres van onze leveranciers die de varkens voor het vlees voor (onder andere) de Koreaanse afnemers van Vion leveren. Werken vanuit geborgde en gecontroleerde ketens - zoals Good Farming Balance - werpt zijn vruchten af; deze Business Award drukt waardering uit voor de investeringen die op dit vlak worden gedaan', schrijft Vion in een reactie.

Ketens verduurzamen

De prijs werd door Ruth Emmerink vanj de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, uitgereikt aan Maiko van der Meer en Eric de Jong van Vion. Bij het uitreiken van de prijs benadrukte Ruth Emmerink de inspanningen van Vion om zijn ketens te verduurzamen en te investeren in dierenwelzijn.

Maiko van der Meer: 'Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor de goede handelsrelatie met onze Koreaanse partners.' Tussen Vion en Korea bestaat een meer dan 20-jarige handelsrelatie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer