Koen+van+Bergen+van+Rabobank+naar+Vion
Nieuws
© ANP Persbureau

Koen van Bergen van Rabobank naar Vion

Koen van Bergen, sectormanager varkenshouderij bij Rabobank treedt per 1 januari in dienst bij Vion Pork. Hij wordt directeur Livestock and Supply Chains en krijgt de operationele leiding over de afdeling Farming.

De structuur van de Nederlandse varkenshouderij is sterk in beweging, schetst Vion. Gewijzigde regelgeving van onder andere provincies, maar ook de nieuwe visie van het ministerie van Landbouw die sterk inzet op circulaire landbouw in gesloten ketens, leiden er, aldus de slachterij, toe dat de varkenshouderij in Nederland aan de vooravond van een belangrijke transitie staat.

Vion verwacht dat de structuurontwikkeling van de Nederlandse varkenshouderij de komende jaren versneld zal doorzetten. De ontwikkeling van vraaggestuurde ketens zal daarbij een belangrijke rol gaan spelen. In de marktbenadering van Vion heeft de varkenshouder een centrale positie.

Nieuwe concepten

Van Bergen krijgt de opdracht om de komende jaren versneld door te bouwen op de ontwikkeling van nieuwe concepten - op basis van vraaggestuurde ketens - en een daarmee samenhangende verdere versterking van de aanvoerstructuur. Hij zal gaan rapporteren aan John de Jonge, die vanaf 1 januari 2019 de positie van Chief Operations Officer (COO) binnen Vion Pork overneemt van Frans Stortelder.

Frans Stortelder, COO Pork: 'Met Van Bergen krijgen we een zeer ervaren directeur binnen onze organisatie, met kennis en specialisatie in de varkenshouderijketen. Vanuit zijn ervaring binnen Rabobank achten we Van Bergen geschikt om onze aanvoerorganisatie verder te ontwikkelen in de strategische richting die we zijn ingeslagen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 11°
  10 %
Meer weer