Vion+stuurt+varkens+aanbod+voor+Robusto+ham
Nieuws
© De Snuitgeverij

Vion stuurt varkens aanbod voor Robusto ham

Om het aanbod van zwaardere varkens met meer spekdikte te vergroten, doet Vion aanpassingen in de aflevermodule Robuust binnen het ketenconcept Good Farming Balance in Nederland. Er is veel vraag van Italiaanse en Spaanse hammendrogers naar de premium Robusto-hammen, meldt het vleesconcern Vion.

Het Robusto concept werd vorig jaar in de markt gezet. Varkenshouders zullen beter beloond gaan worden voor varkens bij een spekdikte vanaf 14 millimeter. Ook wordt de gewichtskorting boven de 113 kilo kleiner. Daarnaast is er door Vion in samenwerking met Topigs Norsvin een specifieke groep beren geselecteerd die moet resulteren in een groter aanbod van zwaardere en rijpere varkens.

De specifieke genetica behorend bij deze groep beren draagt de naam TN Robusto. TN Robusto is exclusief ontwikkeld voor Vion. Ook zijn er mogelijkheden om de spekdikte te vergroten. Vion gaat graag samen met varkenshouders en voerleveranciers in gesprek om door middel van het voer de varkens te sturen op een hogere gemiddelde score wat betreft spek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer