CDA vindt inseminatiestop 'klinkklare onzin'

CDA noemt het idee van een inseminatieverbod van de Partij voor de Dieren (PvdD) klinkklare onzin. 'Ik dacht dat ze niet gekker konden worden, maar blijkbaar hebben ze toch nog een overtreffende trap gevonden', reageert Kamerlid Jaco Geurts.

De Partij voor de Dieren ziet een inseminatieverbod als oplossing voor de klimaatdoelstellingen en om problemen met de brexit te voorkomen. 'Een van de beste manieren daarvoor is zorgen dat die dieren niet geboren worden. Dan dan hoef je ze ook niet noodgedwongen te slachten als ze uren- of dagenlang ergens op een kade staan te wachten om geëxporteerd te worden', licht PvdD-Kamerlid Lammert van Raan toe.

'Ik vind het klinkklare onzin om onder het mom van de brexit een fokverbod af te kondigen, bizar', foetert Geurts. Volgens Van Raan is zijn plan makkelijk uit te voeren. 'Die exportvergunningen niet meer verstrekken en daar moet je aan koppelen dat de dieren ook niet meer geboren worden. Daar zet je een stop op.' De Tweede Kamer stemt volgende week over deze motie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer