Sierteeltbeurs IPM Essen start met Belgisch tintje

Dinsdag is de sierteeltbeurs IPM Essen in het Duitse Essen van start gegaan. Iets minder dan 1.600 exposanten uit net geen vijftig landen presenteren zich op de vakbeurs.

Sierteeltbeurs+IPM+Essen+start+met+Belgisch+tintje
© Joost van Winsen

De internationale beurs werd dinsdagochtend om 10 uur officieel geopend in het congrescentgrum van het beurscomplex in Essen. Tijdens de eerste beursdag waren de spots vooral op de Belgische inzendingen op de beurs gericht. België - het land heeft bijvoorbeeld drie gemeenschappelijke stands verspreid over drie hallen - is dit jaar het partnerland van de Duitse sierteeltbeurs. Dinsdagmiddag werden onder andere in de stand van het Vlaamse agrarische marketingbureau VLAM de Belgische noviteiten gepresenteerd.

Landenpresentaties

In totaal hebben zeventien landen gemeenschappelijke inzendingen in Essen. Een aantal dat al enkele jaren ongeveer hetzelfde is. Nederland heeft dit jaar, evenals in voorgaande jaren, twee gemeenschappelijke presentaties. In hal 1 hebben zich zo'n 35 standhouders rondom bloemenveiling Royal FloraHolland geschaard. BIZZ Holland heeft in hal 8 ruimte gereserveerd voor 58 deelnemers die allemaal in de boomkwekerij actief zijn. De deelnemende bedrijven komen uit de regio's Boskoop, Opheusden, Venlo en Zundert.

Andere landen met landenpresentaties op de 37e editie van de beurs zijn China, Costa Rica, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, India, Israël, Mexico, Polen, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Taiwan en de Verenigde Staten.

105.000 vierkante meter

De sierteeltbeurs in Essen beslaat in totaal 105.000 vierkante meter en duurt tot en met vrijdag. België, als partnerland, legt tijdens het internationale tuinbouwforum van de IPM de focus op het thema duurzame tuinbouw.

De organisatie heeft dit jaar een nieuwe nummering van hallen geïntroduceerd. Bedrijven in de plantensector exposeren in de hallen 1, 1A, 2, 4, 6, 7, 8, 8A, 8B, in de foyer van de Grugahalle en in de Galeria. Tuinbouwtechniek vinden de bezoekers in de hallen 3 en 4 en in de Galeria. In beurshal 5 zijn alle bedrijven uit de bloemisterijbranche te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer